Киш "Лорен"

Изкусително традиционно френско предястие


Приготвяне
Порции

6

Начин на приготвянe
Брашното се смесва с щипка сол, добавя се маслото, нарязано на дребни кубчета и се разбива с миксер като след около 15-20 секунди се добавя постепенно вода до получаването на твърдо тесто. Готовото тесто се оставя за около 30 минути с дълбока купа, поръсена с брашно на дъното. След това тестото се разпределя с пръсти по дъното и стените на намаслена кръгла тавичка и се запича за около 10 минути в загрята на 200°C фурна. Междувременно бекона се нарязва на малки кубчета, запържва се до златист цвят и се отцежда от мазнината. Яйцата се разбиват заедно със сметаната и подправките и към тях се добавя бекона. Запечената кора се намазва леко с горчица, отгоре се настъргва сиренето, добавят се нарязаните на малки кубчета домати и накрая се излива яйчената смес. Пече се още около 20-25 минути. Готовото ястие се сервира топло, нарязано на триъгълници.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп